Učitavanje...

Regatna jedra

Vrhunska takmičarska jedra za vrhunske rezultate
Dobrodošli / Proizvodi / Regatna jedra

Sebel & Olimpic sails

Regatna jedra koja nudimo izrađuju se u suradnji sa Olimpic Sails-om, čiji smo ovlašteni zastupnici za područje RH. U ponudi imamo tri tipa jedara: custom regatta, custom cruise, custom classic, koja se izrađuju isključivo na mjeru za svaku pojedinu jedrilicu. Osim custom jedra, u ponudi imamo i One Design program jedara za razne jedriličarske klase (optimist, 420, 470, Snipe, 2.4, Star, J24, J80, UFO i druge).


O Olimpic sails-u i korištenim materijalima

Oduvijek je misija Olimpic Sails-a bila slijediti razvoj i inovacije. Zahvaljujući ovoj filozofiji tridesetogodišnja povijest jedrarije je protkana velikim zadovoljstvima i uspjesima na regatnim poljima cijeloga svijeta. Olimpic danas još pozornije prati zahtjeve vlasnika brodova predlažući im potpuno personaliziran proizvod namijenjen svim vrstama vrhunskog jedrenja. Sa novim tehnologijama MACROS i, SPACE, NEW SPACE i vrhunskim softverom SMAR-AZURE Olimpic je u mogućnosti projektirati površine, strukturu, te postavljanje svkog pojedinog kompozitnog vlakna na jedru i osim navedenog izrađivati svoje vlastite membrane s kontinuranim vezom bez potrebe za suradnjom s vanjskim dobavljačima i proizvođačima. Na taj je način, Olimpic, među malobrojnim jedrarijama na svijetu, u mogućnosti kontroliranja cijelokupnog procesa proizvodnje svakog pojedinog jedra. Na taj način Olimpic Sails održavan vlastiti standard kvalitete na najvišem mogućem nivou.

Smart-azure, inovativni softver

Olimpic Sails koristi inovativni softver Smart-Azure za projektiranje i izradu svojih jedara. Smart-azure je kompletan softver koji omogućava dizajniranje volumena jedra, a zatim projektiranje polaganja niti prilikom izrade istoga, te biranje vrste, gustoće i pozicioniranje svakog pojedinog vlakna. Nakon toga izvodi se simulacija podizanja jedra na opremi jedrilice, nakon čega slijedi precizna analiza fluidodinamike i strukture virtualno proizvedenog proizvoda. Tek nakon cijelokupnog procesa prilagođavanja i besprijekornog analiziranja jedro odlazi u proces stvarne proizvodnje laminiajući temeljnu membranu upotrebom najnovijeg, potpuno automatiziranog sustava. Rezultat ovog složenog procesa je jedinstven, svestran i izuzetan proizvod, po svojim karakteristikama, performansama i trajnosti.

Macros

Macros je tehnološki unaprijeđen laminat, izrađen postupkom tlačenja, vakumom i visokom temperaturom. Macros je konstrukcijski postupak koji dozvoljava izradu pojedinih sekcija jedra, koje su projektirane i izrađene po mjeri, laminirajući dva zasebna sloja materijala, između kojih se nalaze kompozitna vlakna posložena tako da prate sile koje se stvaraju na površini jedra. Makros omogućuje izradu jedra upotrebom navedenih vlakana sa minimalnim rastezanjem. Vlakna su položena po krivuljama koje su posložene tako da prate opterečenja na jedru, te tako garantiraju veću izdržljivost od klasično krojenih jedara. Zahvaljujuči tako položenim vlaknima Makros zadržava optimalnu formu u vremenu. Macros je ujedno i vrlo lagan, jer je gustoća vlakana, koja nose primarna opterećenja, promjenjiva na svakom pojedinom djelu jedra. Macros je svestran, jer se mogu upotrbljavati različite vrste kompozitnih vlakana, sa vanjskom površinom tipa "film na film" ili u Touring verziji sa duplom zaštitnom taffettom za cruising jedra.

Space

Space je inovativan postupak usavršen i patentiran od strane Olimpic Sails-a. Space dozvoljava izradu jedara od kontinuiranih vlakana, neovisno o veličini jedra, upotrebljavajući kompozitna vlakna sa minimalnim istezanjem. Niti su kontinurane od početne do završne točke polaganja i tako garantiraju veću izdržljivost, za razliku od izdržljivosti koje dobivamo sistemom prekinutih niti. Space koristi sistem direktne hladne laminacije koja otklanja mogućnost delaminacije, što nije slučaj kod ostalih proizvodnih procesa. Korišteno ljepilo je takve priroda da uvijek ostaje aktivno i kao takvo nije podložno sušenju, ali prije svega ne postoji nikakva mogućnost prodiranja zraka prilikom proizvodnog procesa. Space je lagan zahvaljujući minimalnoj količini uptrebljenog ljepila, precizno doziranog u procesu prešanja. Space je praktičan, jer je po prirodi korišteno ljepilo mekano, već dobro poznato i testirano, te odavno već korišteno u procesima izrađivanja jedara. To čini jedro fleksibilnim i jednostavnim za upotrebu i rukovanje. Space je i trajan, jer upotrebljene niti nisu impregnirane ljepilima koja bi ih učinila lomljivima i podložnim pucanju. Kod Space-a se tijekom proizvodnje ne javlja stezanje/skupljanje, koje se inače javlja u ostalim proizvodnim procesima pri visokim temperaturama. Kod Space-a se koristi hladan proces i konačna je forma jedra potpuno identična projektiranoj formi od strane dizajnera u projektnoj fazi.
Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas ili nas posjetite

Telefon/Fax
Ured: +385 52 502 780
Sebo: +385 98 797 919
Elvis: +385 98 255 734
Adresa
Ulica Franje Flega 5
52100 Pula
Hrvatska
Posjetite stranicu za kontakt